• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1

Upplev Vaxholm - en cityguide till skärgårdens huvudstad

svdanlenfidenoes

Chokladgästabudet på Waxholms Hotell 21 och 22 april

Välkommen till en helg med fokus på choklad- och mathantverk på anrika Waxholms Hotell i Vaxholm. Botanisera bland alla godsaker på vår chokladmarknad och var med på workshops och provsmakningar. Ta med familjen, njut av varm choklad med marshmallows, dopp i chokladfontän och egengjord glass!

CHOKLADMARKNAD
Under lördag och söndag dukar utvalda pralinmakare och mathantverkare upp sina godsaker till försäljning på Lilla Strand, restaurangen i gatuplan. Här kommer du också att kunna köpa verktyg och material för pralintillverkning.

CHOKLADINSPIRERADE MENYER
I hotellets restauranger kommer du att kunna njuta av specialkomponerade menyer där både mat och dryck är spetsade med choklad.


PROVSMAKNINGAR
Prova nyheter  och delta i choklad-, rom-, och kaffeprovningar i baren.

 

WORKSHOPS OCH FÖREDRAG

21 och 22 april 11.00: Föredrag: Choklad bean to bar

Kom och ta del av hur kakao odlas och blir till choklad genom processen ”bean to bar”. Föreläsaren Pernilla har rest runt och bott på kakaoplantager och samarbetar idag med en plantage i Los Rios, Ecuador. Kostnad 50 kr.

21 och 22 april 12.00: Workshop: Hur gör man praliner?
Pralinör Ingela Svedbro från Nora Chokladskola visar temperering och gjutning. Du får även göra en pralinfyllning och fylla dina egna praliner att ta med hem. Kostnad 200 kr.

21 och 22 april 14.00: Guidad tur: Vaxholms smaker
Guidad vandring genom Vaxholms lokala smakspecialiteter och historiska kvarter. Kostnad 325 kr.

21 och 22 april 14.00: Inspiration: Skärgårdspraliner
Pralinör Ingela Svedbro från Nora Chokladpraliner visar hur skärgårdspraliner skapas med airbrushteknik. Du får själv montera en näckros i choklad, göra egen fyllning och ta med hem. Kostnad 125 kr.

Boka plats på workshop/föredrag »

https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=B3AEV6AAX8T4L2W

» ERBJUDANDE CHOKLADHELG
Boka Skärgårdspaket från 945 kronor/person, så ingår Matsalens specialkomponerade chokladinspirerade trerättersmeny utan extra kostnad.

Mer information:

http://waxholmshotell.se/chokladgastabudet


Bokning/kontakt:
Telefon 08-541 301 50, e-post info@waxholmshotell.se

JULBORD I FANNY & ALEXANDER ANDA

JUL PÅ WAXHOLMS HOTELL

 

Vår kökschef Marcus Norman med personal, dukar upp årets julbord i Fanny och Alexander anda. Vi bjuder på en fantastisk julstämning och allt som hör en klassisk jul till i en anrik miljö i Stockholms skärgård. Ett passande julbord för både nära och kära, större sällskap eller företaget som vill ha en trevlig avslutning. Kombinera gärna vårt populära julbord med en övernattning. Julbordet serveras från den 24 november. Priser från 445 kr/person. Påbörja upplevelsen med en båtresa från Strandvägen. Cinderella båten bokas i anslutning till julbordsbokningen och priset är 150 kr/person t/r.

Läs mer & boka häreller skicka förfrågan till info@waxholmshotell.se

 

Lilla Strand ChampagneMelanders skaldjur 

Känn doften av nystekt strömming, hav och skärgård. Njut av färska jordgubbar, nybryggt kaffe och titta på när skärgårdsbåtarna lägger till i hamnen. I Vaxholm hittar du restauranger, krogar och caféer för alla smaker och plånböcker.

Det är populärt att äta sommarmat och fira årstidens ljusa kvällar på någon av Vaxholms uteserveringar. Boka gärna bord i förväg, använd länkarna till vänster här på sidan.

Vill du äta medhavd matsäck i det gröna eller köpa ingredienser till en picknick finns det flera ställen som erbjuder denna service i Vaxholm.

WhatsUp?

Chokladgästabudet på Waxholms Hotell 21 och 22 april

Välkommen till en helg med fokus på choklad- och mathantverk på anrika Waxholms Hotell i Vaxholm. Botanisera bland alla godsaker på vår chokladmarknad och var med på workshops och provsmakningar. Ta med familjen, njut av varm choklad med marshmallows, dopp i chokladfontän och egengjord glass! Läs mer

 

Middagskasse på fredag? Kontakta Sva marga mat Här hittar du Veckans kasse.

 

Visste du det här om Vaxholm?

Vaxholm var redan på 1700 talet en av landets krogtätaste städer. Då var inriktningen mer på dryck än på mat. För 3 öre kunde du få en så kallad Jumfru med 8,2 cl brännvin på Vaxholms krogar.

Nu återkommer vi med matrecept på Upplev Vaxholm. Vi har inbjudit Mattias Hamilton från Hamnkrogen att presentera  några av krogens "klassiker". Du hittar recepten uppe till vänster på denna sida.

Amanda Bjuhr som driver restaurangen Sva marga mat, ett välkommet tillskott för Vaxholms boende och besökare. Amandas Receptbok som har blivit mycket omtyckt hittar du under menyn till vänster.

Aktuellt

Aktuellt i Vaxholm

Det händer mycket i Vaxholm året runt. 

Läs mer!

kultur och konst

Konst & Kultur

Läs mer om vad för konst och kultur som Vaxholm erbjuder. 

Läs mer!

thumbs up

Tipsrutan

Få reda på aktuella tips att uppleva och se i Vaxholm. 

Läs mer!

4 2

Företagare i Vaxholm

Seminarier och andra aktiviteter. 

Läs mer!

bio

Bioprogram

Se vilka filmer som visas nu. 

Läs mer!

3 2

Barn och ungdomar

Aktivititer för barn och ungdomar. 

Läs mer!

visste ni

Vaxholms broar

Läs mer!

 

 

Vårkänslor i Vaxholm - Lars Wagnert

Målat & Klart - Rot & Allt hos

Rock & Rigg

Rindö Hamn - en skärgårsdröm

Flytta till Rindö Hamn. Välkommen att ringa oss på 08 50 30 57 40

Vaxholms Kastell

Konferens, fest & aktivitet