• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1
svdanlenfidenoes

Upplev Vaxholm året om

 

 

 

 

 

 

 

Vaxholm är en liten stad med stor personlighet. Här finns havet, den friska skärgårdsluften, bra båtförbindelser, historia och många roliga aktiviteter för alla åldrar och intressen.

WhatsUp? 

 
Stockholms största Äventyrspark - Skypark -  hittar ni på Eriksö i Vaxholm. Mer info

 

Vaxholm & fästningen - en marin historia

11 juni-28 augusti, ”Vaxholm & fästningen- en marin historia” I samband med Marinens 500 års historia har fästningsmuseet tillsammans med fotograf Peter Nerström skapat en fotoutställning med fokus på Vaxholms militära byggnader. De moderna bilderna speglas mot äldre och det finns även en god chans att upptäcka sin egen bostad från luften… I utställningen visas även ett nyproducerat bildspel om den militära verksamheten på Lägret i Vaxholm mellan 1878 och 1904. Visste du att konstnären Carl Milles, kompositören Wilhelm Stenhammar och upptäcktsresanden Sven Hedin gjorde sin värnplikt på lägret?

Fjärilsrabatt i Framnäsparken Läs mer
 

Ta skärgårdsbåten till Grinda och upplev en genuin skärgårdsmiljö med aktiviteter för både stora och små. Läs mer

Fångarna på  Kastellet

En rolig aktivitet för både mindre och större grupper är "Fångarna på Kastellet" på Vaxholms Kastell. Missa inte heller utsikten från Kastellets torn. Belöningen efter de 134 trappstegen är en fantastisk utsikt över mellanskärgården och Stockholm.

Läs mer om Vaxholms Kastell och Stockholms lås

Stadsvandring

I den gamla staden av Vaxholm finns trähus med pittoreskt utsmyckade fasader. Små och hemtrevliga butiker där du hittar keramik, mode, presentartiklar, inredning, delikatesser och allt till båten. Besök konstgallerier, museer och historiska platser på Vaxön, Vaxholms Kastell och Rindö. Vill du uppleva Vaxholm med egen guide kan du passa på när Vaxholms Turistbyrå organiserar stadsvandringar.

Uppleva

Vaxholms Kastell Uppleva

Pröva Fångarna på Kastellet

Galleri Bland Kobbar & Skär

Marianne Stern ställer ut oljemålningar

Taxibåt och skärgårdsturer

Kontakta Waxholm Water Taxi Tel. +4670 600 61 00

Vaxholms Fästningsmuseum

Några kommande evenemang på Vaxholms Fästningsmuseum

Bröllop & Fest i Skärgården