• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1
svdanlenfidenoes

Krogar och uteserveringar i Vaxholm

 

Lilla Strand ChampagneMelanders skaldjur 

Känn doften av nystekt strömming, hav och skärgård. Njut av färska jordgubbar, nybryggt kaffe och titta på när skärgårdsbåtarna lägger till i hamnen. I Vaxholm hittar du restauranger, krogar och caféer för alla smaker och plånböcker.

Det är populärt att äta sommarmat och fira årstidens ljusa kvällar på någon av Vaxholms uteserveringar. Boka gärna bord i förväg, använd länkarna till vänster här på sidan.

Vill du äta medhavd matsäck i det gröna eller köpa ingredienser till en picknick finns det flera ställen som erbjuder denna service i Vaxholm.

WhatsUp?

Boka Julbord i Vaxholm

 

Julbord på Waxholms Hotell

Serveras 25 november – 24 december 2022

I juletid förvandlas Vaxholm till ett glittrande vinterparadis - och mitt i allt står det vackra Waxholms Hotell, fyllt av levande ljus som sprakar, julpynt och doften av saffran och pepparkakor. Här serveras ett klassiskt julbord i den anrika Matsalen, där maten får extra krydda av de vidsträckta vyerna över skärgården. Önskar ni att stanna över natten så finns 42 rum och sviter till ert förfogande. Mer information

 

Kastellet - Jul i vackra valv

Julbord hos oss har många familjer, kompisgäng och företag gjort till en trevlig tradition.
Vi serverar vårt julbord från 25 november och fram till den 22 december 2022. I mysigt upplysta och rundade tegelvalv dukas julbuffén upp i restaurang Pansarbatteriet med god hemlagad julmat såsom många olika sorters sillar, gravade laxar, rökt fisk, rullsylta, anka, köttbullar, inlagda päron, julgodis och mycket annat. Mer information

 

 

 

 

Fredriksborg 

Ytterst längs Vaxholmslinjen på Fredriksborg serveras julbordet till bords med påfyllning av allt som önskas. Familjärt och rustikt högt över Oxdjupet där fartygen glider förbi och med storslagen utsikt. Tor-sön eller alla dagar för grupper fr.o.m. 25 nov. Fr. 595kr eller julbordspaket fr 1495kr oavsett dag.Vintervackert välkomna! Mer information

Waxholms Golfrestaurang erbjuder julbord lördag den 10:e och 17:e december. Läs mer

Njut av mat och dryck på Waxholms Hotell 

10 nya recept från Matthias på Hamnkrogen!

Visste du det här om Vaxholm?

Vaxholm var redan på 1700 talet en av landets krogtätaste städer. Då var inriktningen mer på dryck än på mat. För 3 öre kunde du få en så kallad Jumfru med 8,2 cl brännvin på Vaxholms krogar.

Nu återkommer vi med fler matrecept på Upplev Vaxholm. Mattias Hamilton från Hamnkrogen presenterar 10 nya spännande recept.  Givetvis finns krogens "klassiker" kvar att jobba med. Du hittar recepten till vänster på denna sida eller klicka här.

Blynäsgården

Inspirerande miljö för bröllop o födelsekalas vid Norra Vaxholmsfjärden. Information o bokning info@blynasgarden.se

Hamnkrogen

Helt enkelt men bäst! Öppet 360 dagar om året.

Waxholms Hotell

Matsalen - ett levande konstverk som förvandlas minut för minut, året om

Vaxholms Kastell Restaurang

Njut av god mat & dryck på Vaxholms Kastell