• Storskar
  • 3
  • 2
  • 4
  • 1

Bostadsrätter Rindö Hamn

En modern skärgårdsdröm

Rindö Hamn fortsätter att utvecklas från att ha varit ett militärt regemente (KA1/amf1) till att nu vara ett etablerat bostadsområde i en fantastisk skärgårdsmiljö. Två kaserner samt Kanslihuset är färdigställda och de två sista kasernerna är under ombyggnad, med beräknad inflyttning under 2018. 13 nya radhus i Ekbacken har byggts och den gamla Gevärssmedjan har renoverats och blivit en privatbostad. Förutom de bostäder som Vasallen tillför området byggs det även av andra aktörer; Brf Rindö Brygga samt Brf Rindöhöjden.

Under 2018 kommer Vasallen att påbörja renoveringen av ännu en byggnad som skall omvandlas till bostadsrätter, det s.k Marketenteriet. Det kommer att bli 10 st fantastiska lägenheter, alla olika utformade och flertalet med egen entré.  Kommunen arbetar även med en detaljplan för Grenadjärsvillan och dess kringliggande mark, där det planeras för fristående villor. Totalt sett kommer Rindö Hamn omvandlas till 525 nya bostäder samt sjönära gemensamhetsytor när området är klart.

Området har även ett Bed & Breakfast, ett företagshotell med konferensrum och en mycket populär Hamnrestaurant; Batteriet Rindö. Andra verksamheter är Kajakcentret Vaxholms Brygghus, Ostmakeriet samt Vaxholms Bryggeri.

I Rindö Hamn kan man leva ett aktivt liv. Här finns kajakcenter, tennisbana, gym, utegym, idrottshall och motionsspår. På sommarhalvåret finns möjlighet till sol och bad vid den nybyggda badbryggan eller den lilla sandstranden. Hjärtat i Rindö Hamn är den stora fina hamnen där det finns möjlighet till båtplats. Du kan ta dig till Rindö med bilfärja från både Vaxholm och Värmdö. Waxholmsbolaget trafikerar även Grenadjärbryggan som ligger i området så att man enkelt kan resa sjövägen till Vaxholm eller in till Strömkajen i centrala Stockholm.

Hemsida: www.rindohamn.se